Melo Oy laajentaa LVI- ja kylmäalalle

Maalämpö- ja rakennusautomaatioyritys laajentaa lvi- ja kylmäalalle

27-vuotias ylöjärveläinen perheyritys Pirkanmaan AutomaatioKeskus Melo Oy monipuolistaa palvelutarjontaansa. Perinteikäs maalämpö- ja rakennusautomaatiotoimija ottaa nyt haltuunsa lvi- ja kylmäalan osaamista. Melo Oy on ostanut tamperelaisen JH Kylmätekniikka Oy:n liiketoiminnan.

Yrittäjät Pasi Elo ja Jukka Harjunpää tekivät viime viikon perjantaina kaupat JH Kylmätekniikka Oy:n liiketoiminnasta.

Vuonna 1993 perustettu Pirkanmaan AutomaatioKeskus Melo Oy on maakunnallisesti merkittävä toimija maalämpö- ja rakennusautomaatioalalla.

– Täydennämme palvelukokonaisuuksiamme pitkäaikaisten ja luotettavien alihankkijoidemme ja yhteistyökumppaneidemme palveluilla ja tuotteilla. Muun muassa JH Kylmätekniikka Oy:n kanssa meillä on ollut vakaata yhteistoimintaa vuosikaudet. Yhteistoiminta alkoi taannoin jo Jukka Harjunpään isän firman kanssa, Elo kertoo.

Elon mukaan Melo Oy on kasvu- ja kehityshakuinen yritys.

– Nyt meillä on avaimet uudenlaisille markkinoille, Elo terottaa.

– JH Kylmätekniikka Oy:n ja sen yrittäjän Jukka Harjunpään osaaminen ja palvelukonsepti täydentää luontevasti Melo Oy:n palvelutarjotinta. Tarvitsemme koko ajan niin lvi- kuin kylmäosaamista. Tämän liiketoimintakaupan avulla Melo Oy:stä tulee entistä vahvempi toimija, Elo kuvailee.

Jukka Harjunpää perusti JH Kylmätekniikka Oy:n vuonna 2017. Sitä ennen yritys oli toiminimimuotoinen.

– Kun asiakaskunta ja työmäärä kasvoivat, yritysmuoto oli järkevintä muuttaa osakeyhtiöksi. Olen persoonaltani vahvasti käytännön tekijä. Nyt vapaudun tekemään Melon palveluksessa niitä töitä, joissa olen parhaimmillani. Lvi- ja kylmäala ovat kiehtoneet ja kiinnostaneet minua pikkupojasta lähtien.

Pirkanmaan AutomaatioKeskus Oy työllistää liiketoimintakaupan kautta 11 henkilöä.

Kuva ja teksti: Matti Pulkkinen