Ilmanvaihtolaitteet

Mobair ja Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteet

Lossnay VL-50S2-E

Mitsubishi Electric Lossnay Mini -ilmanvaihtolaitteet ovat lämmön talteenotolla varustettuja huonekohtaisia ilmanvaihtolaitteita, jotka tuovat sisään raikasta ja suodatettua ilmaa ja vievät saastunutta ilmaa huoneesta ulos. Lossnay laitetoimitus sisältää tarvittavat asennusosat ja laite on pistotulppaliitännäinen, joten sähkökytkentöjä ei tarvitse tehdä. Lossnay vl-50 on tarkoitettu asennettavaksi makuuhuoneisiin tai pieniin huonetiloihin. Lossnay mini -ilmanvaihtolaitteet toimitetaan pestävällä tuloilmansuodattimella. Lisävarusteena tarjolla on tehosuodattimet esimerkiksi allergikkoja varten. Lossnay vl-50 asennetaan vain yhdellä läpivientikanavalla, joten asennus on verrattavissa korvausilmaventtiilin asennukseen seinän läpiviennin osalta.

Tekniset tiedot:

  • Malli:VL-50S2-E
  • Äänitaso: 15-36,5 dB(A)
  • Paino: 6,2 kg

 

Esite, Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteet

 

 

 

Lossnay VL-100U5-E

Mitsubishi Electric Lossnay Mini -ilmanvaihtolaitteet ovat lämmön talteenotolla varustettuja huonekohtaisia ilmanvaihtolaitteita, jotka tuovat sisään raikasta ja suodatettua ilmaa ja vievät saastunutta ilmaa huoneesta ulos. Lossnay laitetoimitus sisältää tarvittavat asennusosat ja laite on pistotulppaliitännäinen, joten sähkökytkentöjä ei tarvitse tehdä. Lossnay vl-100 on tarkoitettu asennettavaks olohuoneeseen tai aulatiloihin. Lossnay mini -ilmanvaihtolaitteet toimitetaan pestävällä tuloilmansuodattimella. Lisävarusteena tarjolla on tehosuodattimet esimerkiksi allergikkoja varten.  Lossnay vl-100 tarvitsee oman kanavansa sekä poisto- että tuloilmalle.

Tekniset tiedot:

  • Malli: VL-100U5-E
  • Äänitaso: 25–37 dB(A)
  • Paino: 7,5 kg

 

Esite Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteet (PDF)

 

 

 

 

 

Mobair 2030S

Kiertoilmapuhaltimella varustettu Mobair 2030S korvausilmaventtiili rakennuksiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen ilmanpoisto. Laite suodattaa ja lämmittää huoneeseen ulkoa virtaavan korvausilman. Sopii erityisesti asuintiloihin omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa.

Laitteessa kiertoilma- ja tuloilmamäärä ovat säädettävissä. Laitteen avulla ulkoa saatava korvausilma suodatetaan laitteessa olevan suodattimen läpi ennen kuin korvausilma päästetään huoneistoon. Suodatin on pussimallinen joten siinä on runsaasti pinta-alaa mikä takaa pitkän käyttöiän, vaihto 1-2 kertaa vuodessa.

Valmistettu Suomessa.

 

Tekniset tiedot:

  • Kokonaisilmavirta 20 dm³/s, josta ulkoilmaa 6-12 dm³/s
  • äänitaso min. 27 dBA
  • M5 pussisuodatin ulkoilmaputkessa (saatavana myös pestävä suodatin)
  • sähköliitäntä 1,0 W, 8.5 V DC, toimitukseen kuuluu pistotulppamuuntaja ja 8 m verkkojohto.

 

Esite Mobair 2030S (PDF)

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 

Mobair-tuloilmalaitteet ja Mitsubishi Electric Lossnay -mini-ilmanvaihtolaitteet varmistavat raikkaan, puhtaan, ja tarvittaessa esilämmitetyn tuloilman kaikenlaisiin tiloihin, joissa muuten on puutteellinen ilmanvaihto.

Yleensä ilmanvaihdon ongelmat huomataan vasta siinä vaiheessa, kun ihmiset alkavat oireilla. Ilman epäpuhtauksia tai radonia ei huomaa aistinvaraisesti. Pahaan ominaishajuunkin asukkaat yleensä tottuvat. Jos tuloilma virtaa hallitsemattomasti rakenteiden läpi, se kerää rakenteisiin kasvamaan epäpuhtauksia ja tuo ne lopulta huoneilmaan. Ikkunoiden raoista tai pelkästä tuloilmaventtiilistä virtaava ilma luo kylmällä säällä lattialle vedon tunteen, jota yritetään poistaa lämmittämällä enemmän. Jos rakennusta taas tiivistetään liikaa, se tuulettuu huonosti ja kerää kosteutta.

Ilmanvaihtolaitteiden idea on päästää huoneistoon tuloilmaa hallitusti – parantaen sekä ilman laatua että viihtyisyyttä.

 

Ilmanvaihtolaitteet verkkokaupassa

Homeen haju, ulkopölyä tms. kotona?


Rakenteiden kautta imeytyvä ilma kuljettaa mukanaan epäpuhtauksia rakenteisiin, ja siitä edelleen huoneilmaan. Virtaus voi tuoda mukanaan myös ummehtunutta hajua. Kotiin tai kesämökille, jossa ei ole koneellista poistoilmanvaihtoa, saadaan tehokas kokonaisuus yhdistämällä sopiva Mobair-tuloilmalaite ja Lossnay-mini-ilmanvaihtolaite. Tuloilmalaitteet ohjaavat huoneistoon raikasta, suodatettua ilmaa aiheuttamatta vedon tunnetta. Lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite myös poistaa ilmaa koneellisesti.

Käyttöesimerkki kesämökillä

Vetoisa tai liian tiivis huoneisto?

Suoraan ulkoa tuleva korvausilma aiheuttaa yleensä vedon tunteen lattianrajassa. Vedon ehkäisemiseksi tehty liian tarkka tiivistäminen puolestaan estää rakennusta tuulettumasta. Mobair-tuloilmalaitteet ehkäisevät vedon tunteen syntymistä tasaamalla huoneen lämpötilakerrostumia. Tarvittaessa laitteet voivat myös esilämmittää ulkoa otetun ilman. Lämmitystä ja lämmön tasaantumista voidaan vielä täydentää ilmalämpöpumpulla.

Sisäilmaongelmia julkisissa tiloissa?

Tuloilmalaitteilla voidaan jopa saada lisäaikaa sellaisten tilojen käyttöön, joissa jo pilaantuneiden rakenteiden kautta tuleva ilma normaalisti aiheuttaisi sisäilmaongelmia, esim. kouluissa, päiväkodeissa jne. Ongelmailman sijasta tiloissa voidaan hengittää raikkaasta ulkoilmasta ilmanvaihtolaitteen suodattimen läpi tullutta puhdasta ilmaa. Mitä jos väistötilojen sijaan saataisiinkin jatkoaikaa olemassaoleville tiloille, uusien rakentamisen ajaksi?

Katso Mobair 2080

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri teille sopiva ilmanvaihdon kokonaisuus!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous