EasyIO kiinteistöautomaatio

easy otsikotEasyIO kiinteistöautomaatio jälleenmyyjilleEtsitkö helppoa, säästöjä tuottavaa, energiaa säästävää, ympäristöystävällistä ja uudenlaista kiinteistönhallintajärjestelmää (BEMS)? Älä etsi enempää, sillä ratkaisu on EasyIO kiinteistöautomaatio – muutimme sääntöjä.

Innovatiiviset EasyIO-tuotteet vastaavat erityisesti pienten ja keskisuurten kiinteistöjen tarpeisiin. Säätimet säästävät kiinteistön hallinnan ohjelmistokuluja, sillä niissä on valmiina esim. Sox, BACnet, Modbus, EnOcean ja Web-API -valmiudet. Tuotteiden energiansäästömahdollisuudet, helppo asennus ja ylläpito, oheislaitteiden ja -ohjelmistojen tarpeettomuus ja langattomat sovellukset vähentävät niin asentajan kuin käyttäjänkin kuluja. Tämä on merkittävä muutos energian käytön hallinnassa!

EasyIO antaa sinulle kiinteistösi ohjat. Ilmainen ohjelmointityökalu CPT (lataa tästä, Dropbox), langattomat ominaisuudet, standardoidut ajurit, avoimen lähdekoodin teknologia, sekä EasyStack-käyttöliittymä ja Niagara Framework mahdollistavat maksimaalisen yhteentoimivuuden, integraatiomahdollisuudet ja joustavan käyttöliittymän. Energian kulutuksen älykäs valvonta on helppoa – kuten myös kulutuksen hallinta, analyysi, optimointi sekä tärkeimpänä säästö ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen.

Lataa esite (PDF)

EasyIO rakennusautomaation säätimet

EasyIO FW-14 vapaasti ohjelmoitava kiinteistöautomaation säädin soveltuu esimerkiksi konvektoripuhaltimien, ilmastointikoneiden ja huone- ja yksikkösovellusten ohjaamiseen.

Langattomien ominaisuuksien ansiosta FG32+ -säätimelle perustuvan kiinteistöautomaatiojärjestelmän laajentaminen onnistuu ilman käyttökatkoksia, säästää aikaa ja vaatii vähemmän työvoimaa. Alhaisemmat kustannukset auttavat murtautumaan erityisesti pienten ja keskisuurten rakennusten, kuten koulujen ja liiketilojen markkinoille.

FW-14 -säädin on hinnoiteltu kilpailukykyiseksi, myös suuremmissa tilauserissä. Säädin toimii mikroprosessorilla, sisältää 14 I/O-pistettä ja siinä on valmius SOX-, TCOM-, FGP2P- ja BACnet MSTP-yhteyksille sekä Ethernet-liitäntä. 8 UI-pistettä tukevat milliampeeri-ja jänniteviestejä sekä vastuksella toimivia antureita, Lisäksi säätimessä on 2 DO-pistettä sekä 4 AO-pistettä 0-10V ulostuloille. Säätimen resurssit eivät rajoitu näihin 14 pisteeseen – laite yllättää tehokkuudellaan.

FW-14:ssa on standardina BACnet MSTP -yhteyttä tukeva RS485-ajuri. Kaksi Ethernet-porttia tukevat Sedonan ohjelmointia ja asetusten tekemistä.

FW-14 -säädin verkkokaupassa

Datalehti EasyIO FW-14 (PDF)

EasyIO FW-8 on uudenlainen, korkean suorituskyvyn vapaasti ohjelmoitava Sedona-säädin. Langattomat, WiFille pohjautuvat ominaisuudet tekevät kiinteistönhallintajärjestelmän mukauttamisesta ja laajentamisesta ennennäkemättömän helppoa. Langattoman kiinteistöautomaatiojärjestelmän laajentaminen onnistuu ilman käyttökatkoksia, nopeammin ja vähemmällä kaapeloinnilla. Alhaisemmat kustannukset auttavat murtautumaan erityisesti pienten ja keskisuurten rakennusten, kuten koulujen ja liiketilojen markkinoille. Se soveltuu monenlaisiin tarkoituksiin, kuten konvektoripuhaltimien, ilmastointikoneiden sekä huone- ja yksikkösovellusten ohjaamiseen. SOX, TCOM, FGP2P ja BACnet -protokollat ovat tuettuina.

EasyIO-FW-8 voidaan ohjelmoida reaaliaikaisesti ilmaisen CPT Tools -ohjelmointityökalun ja sisäänrakennetun HTML5-käyttöliittymän avulla. Säätimessä on BACnet IP -serveri, BACnet MSTP -client neljän ulkoisen BACnet serverilaitteen tuella sekä kaksi Ethernet-porttia sarjakytkentää varten. WiFi voi olla päällä yhtä aikaa Ethernet-yhteyden kanssa verkkoyhteyden kahdentamiseksi. Sekä langaton että langallinen asennus ovat hyvin tuetut, joten tietoliikenneyhteydet eivät nouse kynnykseksi. EasyIO-FW8 sisältää 4 UI-pistettä (jännite ja vastus) sekä 4 AO-pistettä jännite). Releohjauksia varten on saatavilla erillinen jänniterelemoduli FR-02.

 

Osta verkkokaupasta

Datalehti EasyIO FW-8 (PDF)

Relemoduli FR-02 (PDF)

EasyIO-FS-32 on erittäin suorituskykyinen serveriluokan säädin 1,2 GHz neliytimisellä prosessorilla ja 512 MB RAM- ja 8 GB Flash-muisteilla. Monipuoliset grafiikkalohkot ja HTML5-grafiikka tarjoavat tehokkaan ohjelmistoympäristön. Sisäänrakennettu VPN-client ja -serveri luovat kiinteistönhallintajärjestelmäsi verkkoyhteydelle ainutlaatuisen hyvän turvan.

EasyIO-FS-32 sisältää kaiken ja pystyy kaikkeen mitä EasyIO-säätimeltä voi odottaakin: se on vapaasti ja reaaliaikaisesti ohjelmoitavissa CPT Tools-työkalulla, tukee teknologioita kuten BACnet, Modbus, Sox, Haystack ja TCOM, ja siinä on sisäänrakennettu HTML5 verkkopalvelin.

Datalehti EasyIO FS-32 (PDF)

Kuvahaun tulos haulle easyIO fw-8v

EasyIO FW-8V on uudenlainen, korkean suorituskyvyn vapaasti ohjelmoitava Sedona-säädin.Langattomat, WiFille pohjautuvat ominaisuudet tekevät kiinteistönhallintajärjestelmän mukauttamisesta ja laajentamisesta ennennäkemättömän helppoa. Langattoman kiinteistöautomaatiojärjestelmän laajentaminen onnistuu ilman käyttökatkoksia, nopeammin ja vähemmällä kaapeloinnilla. Alhaisemmat kustannukset auttavat murtautumaan erityisesti pienten ja keskisuurten rakennusten, kuten koulujen ja liiketilojen markkinoille. Se soveltuu monenlaisiin tarkoituksiin, kuten konvektoripuhaltimien, ilmastointikoneiden sekä huone- ja yksikkösovellusten ohjaamiseen. SOX, TCOM, FGP2P ja BACnet -protokollat ovat tuettuina.

EasyIO-FW-8V voidaan ohjelmoida reaaliaikaisesti ilmaisen CPT Tools -ohjelmointityökalun ja sisäänrakennetun HTML5-käyttöliittymän avulla. Säätimessä on BACnet IP -serveri, BACnet MSTP -client neljän ulkoisen BACnet serverilaitteen tuella sekä kaksi Ethernet-porttia sarjakytkentää varten. WiFi voi olla päällä yhtä aikaa Ethernet-yhteyden kanssa verkkoyhteyden kahdentamiseksi. Sekä langaton että langallinen asennus ovat hyvin tuetut, joten tietoliikenneyhteydet eivät nouse kynnykseksi. EasyIO-FW8V sisältää 4 UI-pistettä (jännite ja vastus) sekä 4 AO-pistettä jännite). Releohjauksia varten on saatavilla erillinen jänniterelemoduli FR-02.

Datalehti EasyIO-FW8V

 

EasyIO FG32 kiinteistöautomaatioUuden FG-sarjan DDC -säätimen internet-valmius ja monipuoliset yhdistelymahdollisuudet tekevät siitä tulevaisuuden energianhallinnan ja kiinteistöjen ylläpidon ratkaisun.

Säädin yhdistää valvomosäätimen suorituskyvyn ja ominaisuudet, sisäänrakennetun I/O:n sekä suuren tiedontallennuskapasiteetin. FG32+ -säädin tukee lisäksi useita samanaikaisia väyläprotokollia ja palveluita. Sisäänrakennetut tekniikat ja avoimen lähdekoodin ratkaisut antavat monipuoliset mahdollisuudet käyttöliittymien ja ohjausten räätälöintiin – myös kolmannen osapuolen työkaluja käyttämällä.

FG32+ on entistä tehokkaampi sukupolvi FG32-säätimestä.

Datalehti EasyIO FG-32+ (PDF, eng)

EasyIO FC20 kiinteistöautomaatioEasyIO:n FC -sarja on suunnattu pieniin yksittäisiin sovelluksiin, joissa haetaan kustannustehokasta ratkaisua. Sovelluksena voi olla esimerkiksi ilmastointikone tai lämmönvaihdinpaketti. FC20-säädintä voidaan käyttää lisäyksikkönä FG-sarjan säätimille tai yksikkösäätimenä pienissä sovelluksissa.

FC-sarjan tuotteet ovat BACnet- ja Modbus-varusteltuja, ja niitä voidaan ohjelmoida CPT Tools -ohjelmointityökalulla. Käytössä on lisäksi kellotoiminnot (RTC).

Uusi FC-20 on mikroprosessoripohjainen säädin sisältäen 20 input/output (I/O) pistettä, jolla voidaan toteuttaa mös vaativammat LVI-sovellukset ja liittyä BACnet MSTP- ja Modbus RTU -pohjaisiin järjestelmiin.

Datalehti EasyIO FC-20 (PDF, eng)

Langaton EasyIO FW-säädinsarja kiinteistöautomaatioon

EasyIO FW-8 on uudenlainen, korkean suorituskyvyn vapaasti ohjelmoitava Sedona-säädin. Langattomat, WiFille pohjautuvat ominaisuudet tekevät kiinteistönhallintajärjestelmän mukauttamisesta ja laajentamisesta ennennäkemättömän helppoa. Langattoman kiinteistöautomaatiojärjestelmän laajentaminen onnistuu ilman käyttökatkoksia, nopeammin ja vähemmällä kaapeloinnilla. Alhaisemmat kustannukset auttavat murtautumaan erityisesti pienten ja keskisuurten rakennusten, kuten koulujen ja liiketilojen markkinoille. Se soveltuu monenlaisiin tarkoituksiin, kuten konvektoripuhaltimien, ilmastointikoneiden sekä huone- ja yksikkösovellusten ohjaamiseen. SOX, TCOM, FGP2P ja BACnet -protokollat ovat tuettuina.

EasyIO FG-sarjan säätimet

EasyIO FG-sarjan säädin yhdistettynä 10” kosketusnäyttöön on kokonainen kiinteistönhallintajärjestelmä ja valvomo yhdessä pienessä, kustannustehokkaassa paketissa. Kokonaisuus on suunniteltu erityisesti pienten ja keskisuurten kohteiden automaatiojärjestelmän päivittämiseen termostaatti- ja yksikkösäädinajasta graafiseen käyttöliittymään ja verkon yli toimivaan valvomoon.

FG-säätimien joustavuus perustuu luotetuille Niagara AX:n ja Sedonan teknologioille. Säätimissä on standardina mukana Modbus, BACnet, HTML5, PHP, SQL, hyvät grafiikkaominaisuudet ja tietojenkeruumahdollisuudet. Avoimelle lähdekoodille perustuvista työkaluista ei koidu ylimääräisiä lisenssi- tai vuosimaksuja eikä toimittajariippuvuutta. Ohjelmointi on yksinkertaista graafisella, vapaasti ladattavalla CPT-Tools -työkalulla, johon löytyy mm. ohjevideoita Youtubesta.

 

Tapauskohtaisesti räätälöitävissä oleva graafinen valvomo kertoo järjestelmän tilan reaaliaikaisesti, ja tarjoaa käyttöliittymän ilmanvaihdon ja lämmityksen ajastukseen, asetuksiin ja historiatietoihin. Valvomoa voi käyttää kosketusnäytöltä alakeskuksen kannesta, tai verkkoselaimessa missä tahansa laitteessa.

Säätimet voidaan liittää käytännössä kaikkien toimittajien toimilaitteisiin (antureihin, venttiilimoottoreihin ym.). Saneeraus on helppoa, kun olemassa olevat kenttälaitteet voidaan hyödyntää sellaisenaan.

Meiltä saat valvomolaitteistot tarpeisiisi ohjelmoituina kokonaisuutena tai laitetoimituksena itse ohjelmoitavaksi. Katso myös viimeisimmät referenssimme.

Automaatioalan ammattilaiset ovat äänestäneet EasyIO-säätimen kansainvälisesti alan parhaaksi vuosina 2013-2016 (kansainvälinen Control Trends Award)

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous


Hoivakoti, Kihniö. Uudisrakennus 2017
1 664 m2 brutto

Porin suomalainen yhteislyseo. Uudisrakennus 2017
5 100 m2

lihalehti otsikko

Mattilan palvaamo, saneeraus 2014, 2016

Elintarviketehtaan johto antoi meille vapaat kädet energiaremonttiin. Yksilöllisiin tarpeisiin suunniteltu energiaremontti näytti valmistumisaikaan säästävän 2/3 energialaskuissa - ja vuoden kuluttua säästöt voitiin vahvistaa. Takaisinmaksuajaksi ennakoidaan 2-3 vuotta. Rakennusautomaatio valaistuksesta ilmanvaihtoon on nyt samassa järjestelmässä, ja lämmön talteenotto huolehtii, ettei hukkalämpöä pääse karkuun.

Projektista kirjoittivat Ylöjärven Uutiset ja Lihalehti.

Lämmitys: Kaukolämpö ja sähkö
Automatiikka: EasyIO

nokeval_building_2014


Nokeval Oy, uudisrakennus 2013

Erittäin matalan energiankulutustason rakennus, jonka tehdastilat vaativat erityispuhtautta.

Lämmitys: Maalämpö (myös Melo Oy:n toteuttama)
Automatiikka: EasyIO

Lehtovuoren konepajan laserleikkureiden jäähdytyksestä yli jäävä lämpö talletetaan kallioon ja käytetään kiinteistön lämmitykseen.

Projektista uutisoi Metallitekniikka-lehti.