Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumput

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Toimitamme Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumput Tampereen ja Pirkanmaan alueella niin omakotitaloihin kuin isompiin kiinteistöihinkin.

Ecodan Next Generation ilmavesilämpöpumppu toimii portaattomalla invertteritekniikalla. Täysin uusi säätöjärjestelmä käyttää muita järjestelmiä vähemmän energiaa talon lämmittämiseen – sinun kukkaroasi säästäen. Tämä tarkka järjestelmä tuottaa myös vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin tavallinen lämmitysjärjestelmä.

Korkein laatu pienimmissäkin yksityiskohdissa taataan Mitsubishi Electricin omalla tuotekehityksellä.

Ecodan Next Generation lämpöpumppuja on useita erilaisia malleja ja kokoluokkia, mikä tarkoittaa,

että voit aina valita taloosi parhaiten sopivan laitekokonaisuuden. 160 cm korkuinen sisäyksikkö mahtuu sujuvasti monenlaisiin tiloihin, mutta sisältää silti 200 litran varaajan.

Mitsubishi Electric Ilma-Vesilämpöpumput

Mitsubishi Electric Ecodan

Ilmavesilämpöpumppu lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon. Mitsubishi Electric Ecodan ilmavesilämpöpumppu portaattomalla invertteritekniikalla, täysin uuusi säätöjärjestelmä ja lukuisat muut ominaisuudet maksimoivat lämmityksen energiatehokkuuden, mikä näkyy myös sähkölaskussasi.

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu on koko talon tehokas ja taloudellinen lämmitysjärjestelmä, jolla lämmität myös tarvittavan käyttöveden suurimmalla mahdollisella hyötysuhteella. Ecodan Next Generation säästää rahaa, energiaa ja on ympäristöystävällinen.

Lämpöpumppu vanhan lämmityksen rinnalle

Mitsubishi Electric energiansäästäjä-ohjausyksikkö ja ilma-vesilämpöpumppu asennetaan nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Energiansäästäjä sopii niin omakotitaloon kuin isompaankin kiinteistöön lämmönlähteestä riippumatta – öljy, suora sähkö ja muut lämmönlähteet – kaikki käyvät.

 • A++ energialuokka
 • Suuri lämpöteho myös pakkasilla
 • Vesivaraaja ruostumattomasta teräksestä (ei anodien vaihtoja).
 • Suuri lämpimän käyttöveden riittävyys (vaihtoventtiilitekniikalla)
 • Menoveden lämpötila maks. 60°C kompressorikäytöllä
 • Saatavilla langaton kaukosäädin ja Wifi yhteys lisävarusteena

Ecodan-esite (PDF)

Mitsubishi Electric energiansäästäjä (PDF)

Lämpöpumppu tuo sinulle säästöä – katso esimerkkikohde Ylöjärveltä.

Turvallinen ilma-vesilämpöpumpun hankinta

Myymillämme Mitsubishi Electric -lämpöpumpuilla on Hankintaturva: yhdessä maahantuojan kanssa otamme vastuun laitteestasi ja sen jälkihoidosta koko elinkaaren ajan. Kysy Hankintaturvan kattamista tuotteista tarkemmin!

 • neuvonta varmista_hankintaturva
 • huolto
 • takuu
 • taattu varaosien saatavuus

Mitsubishi Electric Ecodan ilma-vesilämpöpumppu

Saatavana neljä erikokoista ulkoyksikköä:

 • A++ -energialuokka
 • Suuri lämpöteho myös pakkasilla
 • Vesivaraaja ruostumattomasta teräksestä (ei anodien vaihtoja).
 • Suuri lämpimän käyttöveden riittävyys (vaihtoventtiilitekniikalla)
 • Menoveden lämpötila maks. 60°C kompressorikäytöllä
 • Saatavilla langaton kaukosäädin ja Wifi yhteys lisävarusteena
 PUHZ-SW50VKAPUHZSW75VHAPUHZSW100YHAPUHZSHW112YHA
Lämmitysteho min-max2,3-7,33,8-10,25,4-14,85,5-14,8
EnergialuokkaA++-Right-DarkGreenA++-Right-DarkGreenA++-Right-DarkGreenA++-Right-DarkGreen
Nimellisteho (kW)8,011,211,2
COP (lämpökerroin)4,424,404,454,46
Alin toimintalämpötila kompressorikäytöllä-20 C°-20 C°-20 C°-28 C°
Omakäyttöteho (kW)1,361,822,512,51
Kylmäaine R410A määrä, kg2,13,24,65,5
Äänitaso dB(A)515452
Hankintaturvatuotekylläkylläkylläkyllä
EsiteEsiteEsiteEsiteEsite
VaraajaEHST-20DEHST-20C-YM9CR1EHST-20C-YM9CR1EHST-20C-YM9CR1

 

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 

Haluatko energialaskusta yli puolet pois?

Ilma-vesilämpöpumppu toimii rakennuksesi pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä toisin kuin ilmalämpöpumppu.

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa edullisella hyötysuhteella ulkoilmasta talosi lämmitysvesikiertoon tehokkaasti myös pakkaskeleillä ja lämmittää samalla myös perheesi tarvitseman käyttöveden.

Laite on ympäristöystävällinen valinta lämmitysmuodoksi, koska pienemmän omakäyttötehon ansiosta se pienentää hiilijalanjälkeäsi. Ilma-vesilämpöpumpun asennus ei myöskään edellytä tontin mylläämistä porauskalustolla, kuten esimerkiksi maalämpöpumppua asennettaessa. Pihapiirisi säilyy ennallaan asennuksen jälkeenkin.

Ulkoilma sisältää valtavasti lämpöenergiaa – energiaa jonka ulkoyksiköt osaavat ottaa talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Nykyaikainen, pitkälle kehittynyt invertteritekniikka optimoi ilmasta saatavan lämpöenergian määrän käyttämällä samanaikaisesti minimaalisen määrän energiaa lämmön talteenottoprosessissa.

Ilma-vesilämpöpumppuja on useita erilaisia malleja ja kokoluokkia, mikä tarkoittaa, että voit aina valita taloosi parhaiten sopivan laitekokonaisuuden.

Mitä lämpökerroin todella kertoo?

Ilma-vesilämpöpumpuissa on suuria eroja:

Laitteiden tuottama lämpökerroin (COP) vaihtelee merkittävästi eri merkkisten laitteiden välillä. Laitteiden nimellisteho olosuhteissa, jotka yleensä ilmoitetaan + 7 C ulkolämpötilassa ja 35 C:n ja/tai 55 C:n menovedellä, ei juurikaan kerro laitteen tehokkuudesta koska rakennuksen lämmöntarve on + 7 C:n ulkolämpötilassa varsin pieni.

Olennaista ilma-vesilämpöpumpuissa on tietää, paljonko laite tuottaa lämpötehoa esimerkiksi – 7 C:n ja – 15 C:n ulkolämpötilassa, koska silloin lämmitystehon tarve on suuri ja myös säästöt energialaskussa ovat suuret. Jotkut ilma-vesilämpöpumput voivat tuottaa koko talon tarvitseman lämmön lämpöpumpulla ja toiset tuottavat esimerkiksi 50 % lämpötehosta sähkövastuksella, jolloin säästöt jäävät luonnollisesti pienemmiksi.

On perusteltua pyytää laitetta tarjoavalta yritykseltä faktatietoa laitteen lämpötehosta esimerkiksi – 7 C:n ulkolämpötilassa (useimmat laitevalmistajat ilmoittavat laitteen tuottaman lämpötehon näillä pakkasilla). Mikäli näin oleellinen tieto puuttuu esimerkiksi esitteestä tai sitä ei haluta esittää yleisesti jaettavassa muodossa olevassa painotuotteessa tms., on syytä kyseenalaistaa laitteen tehokkuus.

Luonnollisesti on tärkeää tietää myös laitteen tuottama lämpökerroin kovemmilla pakkasilla. Mitä parempi lämpökerroin (COP) on pakkasilla, sitä suurempi säästö, kunhan siis laitteen lämmitys tapahtuu ilma-vesilämpöpumpun kompressorilla, eikä sähkövastuksella.

Aurinkokeräimien yhdistäminen (myöhemmin) ilmavesilämpöpumpun varaajaan

Aurinkokeräimiä tarjotaan nykyään kytkettäväksi ilma-vesilämpöpumppuun. On hyvä pyytää niistä heti erillinen tarjous asennettavaksi ”avaimet käteen” periaatteella. Huomioon tulee ottaa myös, että ilma-vesilämpöpumppujen vesivaraajan vesimäärä on usein maksimissaan n. 200 l, joka ei juurikaan riitä aurinkokeräimien tuottaman lämmön varastoimiseen. Pienimmilläänkin aurinkokeräimille tarvittavan vesivaraajan tilavuudeksi suositellaan n. 500 – 700 l ja tämä yleensä edellyttää erillistä vesivaraajaa tähän tarkoitukseen. Aurinkokeräinjärjestelmän rakentaminen ilma-vesilämpöpumpun lisävarusteeksi edellyttää useita uusia komponentteja järjestelmään, joka vuorostaan aiheuttaa lisäkustannuksia ja on aiheellista tehdä investoinnille realistinen takaisinmaksulaskelma.

Virallisen maahantuojan Scanoffice Oy:n merkki laadusta

varmista_hankintaturva

Tämä tarra tuotteen pakkauksessa ja laitteiston ulkoyksikössä kertoo tuotteen olevan Scanofficen ja sen koulutetun jälleenmyyjän kautta hankittu laadukas laitteisto. Olet näin myös varmistanut turvallisen jälkimarkkinoinnin koko investointisi elinkaaren ajaksi.