Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu soveltuu parhaiten lisälämmönlähteeksi tai pienentämään sähkölaskua sähkölämmitteisiin tiloihin.

Nykyaikaisilla pumpuilla on hyvä hyötysuhde ja ne tuottavat lämpöä kovillakin pakkasilla. Laitteissa voi olla ilmaapuhdistavia ominaisuuksia, etäohjaus, ja vaikka älykkäitä energiaa säästäviä ja vedon tunnetta vähentäviä toimintoja.

Ilmalämpöpumput soveltuvat erinomaisesti myös viilennykseen. Viilennys käyttöön soveltuvien ilmalämpöpumppujen kysyntä on lisääntynyt Suomessa muun muuassa rivi- ja kerrostaloissa.

Tutustu valmistajien mallistoihin

Asennuspalvelu

Kokonaisvaltaiset asennuspalvelut kaikkiin myymiimme laitteisiin. Suoritamme laitteiden asennukset ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella.

Pyydä tarjous

Huoltopalvelu

Me emme ole merkkiriippuvainen huoltoyritys. Tarjoamme huoltopalveluita myymiimme laite merkkeihin, sekä myös muihin laitemerkkeihin.

Tilaa huolto

Rahoitus

Yhteistyökumppanina rahoitusratkaisuissa meillä toimii OP-rahoitus.

Lue lisää

Miten valita ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppuja ostetaan paljon, koska sen avulla säästät lämmityskuluistasi jopa 40 %. Ilmalämpöpumpuilla lämmitetään koteja, kesämökkejä, yrityksien liiketiloja, varastoja, sekä lukuisia muita rakennuksia.
Kesäisin ilmalämpöpumppu sopii myös viilennykseen. Ilmalämpöpumppu kannattaa valita huolellisesti, koska valinta riippuu monesta asiasta – asennuskohteesta ja siitä, mitä lämpöpumpulla tavoitellaan.

Ilmalämpöpumpun valinta

Mihin tarkoitukseen olette hankkimassa lämpöpumppua? Hankitteko lämpöpumpun alentamaan nykyisen lämmitysmuodon kustannuksia vai uusitaanko koko lämmitysjärjestelmä ja käyttöveden tuotto?

Ilmalämpöpumppua valittaessa olennaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Asunnon koko
  • Lämmön tarve
  • Talon energialuokka
  • Asunnon pohjapiirrustus
  • Tilojen avaruus

Miten valitsette teille parhaan ilmalämpöpumpun?

Jos haluatte alentaa nykyisen lämmitysmuodon kustannuksia, ilmalämpöpumppu on tehokas ja investoinniltaan maltillinen vaihtoehto. Parhaiten kiinteistöön sopivan ilmalämpöpumpun saat, kun teet päätöksen yhdessä ammattilaisen kanssa.

Ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttaa asunnon koko ja lämmön tarve. Isompaan asuntoon tarvitaan tehokkaampi laite, pienempään riittää vähempitehoinen. Valintaan vaikuttaa myös asunnon pohjapiirustus. Se, miten avara tai sokkeloinen pohjapiirustus on, vaikuttaa myös hyvin paljon siihen, mihin paikkaan sisäyksikkö on paras sijoittaa asunnossa.

Ilmalämpöpumpun mitoitus

Ilmalämpöpumppu mitoitetaan parhaiten siten, että saadaan pitkiä käyntijaksoja heti kuin lämmityskausi alkaa, ja aivan kylmimpinä aikoina olemassa oleva lämmitysjärjestelmä tukee ilmalämpöpumppua lämmityksessä.

Hyvin usein on suositeltavaa, että asiakas pyytää asennusliikkeen paikan päälle katsomaan, mikä on juuri kyseiseen taloon paras ilmalämpöpumppu ja mihin se tulisi sijoittaa asunnossa suurimman mahdollisen hyödyn saamiseksi.

Mitkä ovat ilmalämpöpumpun energiatehokkuus ja takaisinmaksuaika?

Ilmalämpöpumpun hinta perusasennuksella liikkuu kahdentuhannen euron molemmin puolin riippuen mallista. Miten lasketaan takaisinmaksuaika tämän hintaluokan ilmalämpöpumpussa?

Parhaat A+++ lämpöpumput ovat SCOP 5.1 tai hieman enemmän. SCOP-arvo, joka annetaan ilmalämpöpumpuille, on energiatehokkuus mitattuna koko vuoden ajalta (Seasonal Coefficient Of Preformance). SCOP 5.1 tarkoittaa, että jos lämpöpumppuun syötetään 1 kW sähköä, niin lämpöpumppu tuottaa 5.1kW lämpöä.

SCOP-arvo perustuu Keski-Euroopassa tehtyihin mittauksiin eivätkä siten täysin vastaa meidän kylmiä olosuhteitamme. Kaikki valmistajat ovat velvoitettuja ilmoittamaan Keski-Euroopan mitta-arvot. Koneille on myös olemassa Pohjois-Eurooppaan soveltuva SCOP-testi, mutta harvat valmistajat ilmoittavat tai tekevät tämän. Pohjois-Euroopan SCOP-arvo on yleensä noin 3-4 riippuen koneesta.

Jos lasketaan takaisinmaksuaika talolle, joka kuluttaa noin 20000 kWh vuodessa lämmitykseen siten, että ilmalämpöpumppu kattaa noin puolet lämmitystarpeesta ja ilmalämpöpumpun SCOP on 3.5. saadaan 10000kWh/3.5 = 2857 kWh, eli noin 7000 kWh säästöt vuodessa.

http://www.motiva.fi/toimialueet/uusiutuva_energia/lampopumput