Maalämpöpumppu asennettuna

Maalämpöpumppu kerää maahan varastoitunutta lämpöenergiaa. Lämpöä voidaan kerätä pintamaahan asennetusta putkistosta, kallioon poratusta reiästä tai vesistöön upotetusta putkistosta. Lämmönkeruupiiriä voidaan käyttää myös kiinteistön viilennykseen. Viilennyskäytössä porattu energiakaivo on tehokkain.

Lämpöpumppu jakaa lämpöä vesikiertoisen lämmönjakeluverkoston kautta esim lattialämmityksen tai patteriverkosto kautta. Maalämpöpumpulla saadaan tuotettua myös käyttöveden lämmitys.

Tarjoamme myös rahoitusratkaisuja ilman käsirahaa!

Tutustu valmistajien mallistoihin

Asennuspalvelu

Kokonaisvaltaiset asennuspalvelut kaikkiin myymiimme laitteisiin. Suoritamme laitteiden asennukset ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella. Meidän kautta on mahdollista tilata myös lämpökaivot.

Pyydä tarjous

Huoltopalvelu

Me emme ole merkkiriippuvainen huoltoyritys. Tarjoamme huoltopalveluita myymiimme laite merkkeihin, sekä myös muihin laitemerkkeihin. Olemme valtuutettu takuuhuolto yritys seuraaviin laitemerkkeihin: Mitsubishi Electric, Alpha Innotec, CTC, Gebwell ja Nibe.

Tilaa huolto

Rahoitus

Yhteistyökumppanina rahoitusratkaisuissa meillä toimii OP-rahoitus.

Lue lisää

Miten valita paras maalämpöpumppu?

Maalämpö on vakiinnuttanut asemansa lämmitysmuotoja valittaessa. Yli puolet uusien omakotitalojen rakentajista valitsee lämmitysmuodoksi maalämmön. Maalämpöpumppu käyttää hyväksi maahan sitoutunutta auringon energiaa. Se on huoleton tapa lämmittää ja samalla säästää lämmityskustannuksissa jopa 80%.

Maalämpöpumpun valinta

Maalämpöä harkittaessa ajatellaan usein virheellisesti, ettei pienempiin taloihin kannata laittaa maalämpöä. Tämä on kuitenkin vanhentunut käsitys, koska tuotekehitys mahdollistaa sen käytön pienemmissäkin taloissa kustannustehokkaasti.

Maalämpöpumppua valittaessa olennaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Kiinteistön koko ja maantieteellinen sijainti
  • Tontin koko
  • Kiinteistön ikä
  • Kiinteistön energiantarve
  • Mahdolliset toivomasi lisäominaisuudet

Maalämpöpumppu soveltuu kaikkiin kiinteistöihin ja oikein valittu järjestelmäratkaisu on hyvin pitkäikäinen investointi. Maalämmön etuja ovat sen energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Asiantuntijamme auttavat mielellään valinnassa, jotta saamme kiinteistöösi kestävän ratkaisun.

Invertteriohjaus säästää lämmityskustannuksissa ja pidentää järjestelmän käyttöikää

Invertteriohjattu maalämpöpumppu säätää tehoa portaattomasti aina tarpeen mukaan.

Invertteriohjauksen avulla saavutat hyvän energiatehokkuuden sekä tasaisemman lämmityksen. Pienen käynnistysvirran takia invertteriohjaus sopii kiinteistöihin, joissa korkea käynnistysvirta saattaa aiheuttaa häiriöitä tai sähkön suhteen on rajoituksia.

Säästät, kun laitteen käyttöikä pitenee, etkä tarvitse lämmityspuolen vesivaraajaa.

Mistä muodostuu maalämpöpumpun hinta?

Maalämpöpumpulla tuotettu energia (kWh-hinta) on tutkitusti halvin tapa tuottaa lämpöä ja lämmintä käyttövettä kiinteistöön.

Maalämpöratkaisun hinta koostuu maalämpöpumpusta, keruupiiristä, asennuksesta ja asennustarvikkeista.

Pelkän maalämpöpumpun osuus hinnasta on alle puolet. Kotitalousvähennystä saa vanhan järjestelmän purusta, kaivon porauksesta sekä järjestelmän asennukseen liittyvistä töistä.

Maalämpö on ympäristöystävällinen valinta

Maalämpöjärjestelmään sijoittaminen on ympäristöä säästävä teko. Se on myös pitkäaikainen sijoitus ja yleisesti puhutaankin, että maalämpöpumpun elinkaari on parhaimmillaan yli 20 vuotta.

Monet maalämpöpumput ovat jo nyt valmiita myös tulevaisuuden haasteisiin. Ne voidaan liittää aurinkosähköön tai älykkäisiin sähköverkkoihin (Smart Grid). Tällöin niiden energiatehokkuus ja säästöt voidaan optimoida myös tulevaisuudessa.

Mikä vaikuttaa maalämpöpumpun hintaan?

Maalämpöpumpun hintaan vaikuttaa asennuksen vaativuus, kuten läpivientien määrä. Maalämpöpumppu on edullisempi uudiskohteen kuin remontoitavan kohteen yhteydessä asennettuna. Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän puuttuminen nostaa kustannuksia. Myös lämmitettävän alueen pinta-ala ja esimerkiksi lämpimän veden tarve vaikuttavat maalämpöpumpun hintaan.

  • Asunnon koko
  • Lämmön tarve
  • Talon energialuokka
  • Asunnon pohjapiirrustus
  • Tilojen avaruus

Maalämpöpumpun asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä

Maalämpöpumpun asennuksesta voi hakea verovähennystä, kun se asennetaan kiinteistöön, jossa on lämmitysjärjestelmä jo ennestään. Uudiskohteissa tehtävistä maalämpöpumpun asennustöistä ei saa kotitalousvähennystä. Omakotitalossa asuva hyötyy jälkiasennuksesta: veroetu voi olla useita tuhansia euroja. Kun maalämpöpumppu asennetaan vasta jälkikäteen, lämpöpumpun kannattavuuden voi laskea todellisen kulutuksen mukaan.

Maalämmöllä säästät jopa 80 prosenttia lämmityskuluissa

Maalämpö on käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto. Maalämmön kustannukset verrattuna suoraan sähkölämmitykseen ovat noin yksi kolmasosa. Myös öljylämmitykseen verrattuna säästöä syntyy huomattavasti. Energiaa kuluu vain lämmön siirtoon maaperästä rakennukseen. Varsinaisen lämmityksen hoitaa maahan sitoutunut lämpö.

Maalämpöpumppu sopii lähes kaikkiin asuntoihin

Maalämpö on kannattava investointi erityisesti rivi- ja kerrostaloihin sekä 150-neliöisiin ja sitä isompiin omakotitaloihin, joissa käytetään paljon energiaa. Pienissä omakotitaloissa rahallisia säästöjä ei synny pitkään aikaan, koska energiantarve on pieni. Eniten maalämpöpumppuja asennetaan vanhoihin asuntoihin.

Maalämpöpumppu on huoleton käyttää

Maalämpöpumppua ei tarvitse juurikaan huoltaa, kun se on oikein asennettu. Sekä omakotitalon että suuremman kiinteistön maalämpöjärjestelmä on kuitenkin tarkastettava vuosittain. Suuremmissa kiinteistöissä järjestelmään saattaa kuulua useita maalämpöpumppuja ja varaajia, ja järjestelmään on mahdollisesti yhdistetty poistoilman lämmön talteenotto maalämmön sähkönkulutuksen pienentämiseksi.